4 училища в Димитровград със статут на иновативни

13 училища от Хасковска област ще са иновативни през учебната 2023/2024 г. В цялата страна те са 548 в 192 населени места.в сравнение с тези през миналата година. В община Димитровград в списъка са четири училища: ОУ "Пенчо Славейков", СУ "Любен Каравелов", Природо-математическа гимназия със засилено изучаване на чужди езици "Иван Вазов" и Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров".
Иновативните училища получават този статут, тъй като въвеждат нови методи в обучението и ръководните и педагогическите им екипи развиват различна функционалност на преподаване, използвайки и новите технологии, с цел усвояването на учебния материал от учениците да бъде развит на по-високо и усъвършенствано ниво.
Иновативните процеси се въвеждат в продължение на четири години, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.
Общо 252 проекта са оценени от Комисията за иновативните училища, в която участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.
В община Хасково със статут на иновативни са: Основно училище "Св. Климент Охридски", Финансово-стопанска гимназия "Атанас Буров", Професионална гимназия по туризъм "Александър Паскалев", Професионална гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен ІІ", Професионална гимназия по лека промишленост "Райна Княгиня" и Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров".

Има едно училище от Ивайловградска община, то е Основното училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в  село Свирачи. От Любимец иновативно училище през следващата учебна година ще е Начално училище "Захари Стоянов", в Харманли - Основно училище "Иван Вазов".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини