12 нови песни за този майски уикенд

Май ни обърква с дъждове и гръмотевици в очакване на по-топли дни, а мъгливи и студени утрини внезапно преминават в слънчеви следобеди. Такава е и музиката, която излезе напоследък - точно като мокрите цъфнали рози под притъмнели небеса. Не, летните хитове не са още тук, но пък има цвят в новите клипове, които събрахме в тази плейлиста за уикенда. 

Стартираме с 24-годишния калифорнийски изпълнител и автор на песни Конан Грей и неговото ново поп парче Never Ending Song. Напазарувахте ли? Магазинът затваря след 10 минути и в това време нахлува пеещият Конан с танци и веещи се къдрици.

Продължаваме нахлуването в сивото ежедневие с Кайли Миноуг. Трябва да признаем, че диско кралицата е разширила хоризонта си в неочаквана посока, а същото важи за движенията ѝ. В клипа доминират червени тоалети, червени воали и червени ботуши, а ритъмът е подходящ за сутрешно раздвижване или да му друснете един диско кючек - всеки решава за себе си.

Лежерното нарцисцично настроение продължава с Blur. The Narcissist е първият сингъл от новия албум на групата "The Ballad Of Darren", но трябва да го приветстваме и като първата им нова песен от осем години.

Световната икона Доли Партън наскоро бе въведена в Залата на славата на рокендрола. 77-годишната жива легенда анонсира и първия си рок албум - Rockstar, за който е обединила сили с някои от най-легендарните изпълнители в рок музиката и с най-големите звезди на днешния ден. Колекцията от 30 песни, която включва 9 оригинални песни и 21 емблематични рок химна ще излезе на 17 ноември като комплект от 4 LP, 2 CD комплект, за цифрово изтегляне и във всички стрийминг услуги. Затова не можем да пропуснем World On Fire - на живо от 58-те награди на ACM.

Imagine Dragons преди дни пуснаха видеото на Crushed и за по-малко от 10 дни то събра над 3 милиона гледания само в Youtube. Кадрите са заснети на фронтовата линия на Украйна, а историята е за Саша - младеж, който живее в своя град под обстрел, без ток и други основни неща.  
"Историята на Саша е сърцераздирателна и има още хиляди като него, които отчаяно се нуждаят от помощ" пишат Imagine Dragons, като призовават: "Помислете дали да дарите на United24 и да надигнете гласа си за тази кауза".

В тотален визуален контраст идва "If I Ain't Got You" на Алисия Кийс. RnB с великолепен симфоничен оркестър и дворцова атмосфера. Това може да е само в сериал - "Кралица Шарлот", за да бъдем точни. Иначе самата песен не е нова, както и няки други в плейлистата. Ново е прераждането им в наше време във вдъхновяващо ново изпълнение.

Такъв именно е кавърът на My Immortal (Evanescence) на детския хор One Voice, който те пуснаха в началото на май. Можете да се потопите в красотата на детските гласове, сливащи се в прекрасно многогласие. Парчето е хит отпреди точно 20 години със силен емоционален текст.

Шакира записа Acróstico със синовете си, казват като отмъщение на Пике. Ако е така, този неверен Пике е отприщил реки от вдъхновение и порои от майчина любов. Защото освен че пее със Саша и Милан, Шакира е написала и книга - "Te quiero Milan", илюстрирана от Xevidom.

Не са малко женските тегоби, за които светът трябва да знае. Чинчила казва, че създала "Little Girl Gone" с много любов. И песента и видеото са издадени напълно независимо и финансирани от нея - без огромен бюджет или лейбъл зад гърба ѝ. "Наистина разчитам на информация от уста на уста, за да разпространя тази песен - така че, моля, харесвайте / споделяйте / следвайте / абонирайте се - СПАМТЕ хората с нея!! И най-важното, гледайте, танцувайте и крещете с пълно гърло. Обичам и ценя всички вас повече, отколкото предполагате", пише тя. Предупреждаваме, нещата са малко диви и доста агресивни в това видео, ако и да е създадено с много любов. Но я разбираме тази млада изпълнителка.

Затова имаме за утеха един страхотен прочувствен мъжки глас - Джеймс Артър с неговата нова песен "A Year Ago". В този дух Крис Джансън идва логично с "21 Forever" заедно с Доли Партън и Слаш, а за финал - нека Greta Van Fleet ви изненадат с "Sacred The Thread".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини