Посрещнаха с хляб и мед на „Ямача“ Крейг Кохон, който обикаля пеша с екокауза за намаляване на въглеродния отпечатък

    Като знак на гостоприемство по стара българска традиция с хляб и мед областният управител на Хасково Красимир Ангелов, директорът на РИОСВ Марияна Вълчева и съветникът в МОСВ Тонка Атанасова посрещнаха днес на „Ямача“ екоактивистът Крейг Кохон. Той върви пеш от Лондон до Истанбул и си е поставил за цел да измине над 450 километра, за да популяризира своята кауза в кампанията "Walk it back".
    Канадецът предприема дългото си пътуване, за да привлече вниманието на общностите през градовете и селата в държавите, откъдето преминава, към нуждата от повече внимание за опазването на околната среда. Личната му кауза е намаляването на въглеродния отпечатък на планетата.

    Крейг Кохон е предприемач, бил е мениджър на големи световни компании и покрай работата си ясно е осъзнал заплахите, пред които човечеството е изправено заради щетите, които ежедневно нанася на природата.

    На „Ямача“ тази сутрин срещата му с представителите на Хасково се състоя на площадката зад Монумента на Св. Богородица, на фона на Голямата камбанария и Трибагреника.

    Активистът за по-чиста околна среда получи от областния управител на Хасково в знак на подкрепа за каузата си плакет и статуя на Богородица.

    Той разказа, че дори и у дома си, се предвижва пеша и призова колкото се може повече хора да планират така ежедневието си, че да имат възможност да използват алтернативни маршрути и възможности за придвижване, вместо автомобилите.

    В своето пътешествие Крейг Кохон си е поставил и личната цел -да стигне до Истанбул в деня на своята 60-а годишнина, която е на 6-ти юни. При разговора се оказа, че с Тонка Атанасова са астрални близнаци, тъй като тя е родена на същата дата и в същата година. Този факт въодушеви и двамата, и се превърна в още един повод за силна подкрепа.

    Призивът на Кохон е хората да се присъединяват към него, за да вървят заедно пеша, по маршрута, по който той преминава. Освен социалните контакти, това време канадецът използва и за  повишава информираността на хората в подкрепа на своята кауза. В тази връзка той е подредил и изложба на Ямача с повече информация за нея.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      ангел
      3 -7
      15:20, 20 май 2023
      Този е лош човек,западняк.Дошъл е да ви пороби :)... Виж коментара
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини