Протестиращите срещу войната по пътищата: Темида трябва да махне превръзката!

    Темида трябва да махне превръзката от очите си! За това призова съседка на семейството на 23-годишния Йордан Бозуков, който загина в края на март на пътя между Димитровград и Хасково, където колата му беше ударена от друг автомобил. Шофьорът му към днешна дата е извън страната и не може да бъде изправен пред съда.

    В знак на протест срещу войната на пътищата и в памет на стотиците невинни жертви днес близки на пострадали и загинали при катастрофи блокираха за кратко изхода на Хасково до комплекс „Веспрем“. Те преминаха и в двете платна по пешеходната пътека, където отдадоха минута мълчание в памет на загиналите.

    Сред протестиращите бяха и роднините на загиналия в нелепа катастрофа 18-годишен Ангел Морунов. Фаталният инцидент с него стана през август  2020 година край Любимец. Виновникът за фаталния за младежа сблъсък получи условна присъда.

    Протестът в Хасково е част от националното недоволство. В много градове на страната днес  хората излизат на улицата, за да са съпричастни с мъката на роднините на загиналите при ПТП-ата.

    Протестиращите искат да продължат предприетите в народното събрание през миналата седмица промени в законодателството и настояват за по-бързи и по-тежки наказания за дрогираните и пияни шофьори.

    В Хасково сред тези, които държаха плакати с призив войната на пътя да спре, бе и приятел на Йордан Бозуков- 20-годишният Николай Николов. „ Наскоро се върнах от чужбина и съм решен, че оставам тук, защото смятам, че от нас -младите хора зависят промените, които трябва да се случат. С беззаконието трябва борба всеки ден!“, категоричен е той. „Усещането за дом няма да го срещнем никъде в чужбина, затова  тук искаме да бъдем с близките си хора и приятелите си, а не нелепо да се разделяме с тях“, добави младежът. Той е шофьор отскоро и напълно подкрепя исканите промени-младите шофьори да нямат право да карат мощни коли, да сядат зад волана поне година след като са взели книжка само с придружител.

    В протеста бе и бабата на Йордан-Емилия Бозукова. Тя  благодари на медиите и цялото общество, което подкрепя почернените близки, но изказа и недоволството си, че дотук има нулево повдигнато обвинение за отнетия живот на внука й. „Искам да върнат убиеца на внука ми, искам справедливи присъди за всички загинали младежи от убийци на пътя. Всички тук присъстващи нямат сън, нямат усмивка, храната им горчи. Искам да има справедливост!“, призова възрастната жена.

    Със сълзи на очите бащата на Йордан -Ясен Бозуков сподели, че месеци наред, след като момчето загина, все още не могат да се отдадат на мъката си, защото поведената битка за нови правила и закони трябва да бъде изведена докрай.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ал
      Александра
      28 -2
      17:29, 21 май 2023
      Криминалистите от ОД МВР Хасково не задържат готвачите и наркодилърите, а точно обратното подпомагат разпространението на наркотични вещества
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини