Лукашенко обяви, че Беларус в готова да противодейства на евентуален бунт, подкрепен от Полша

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви днес, че страната му е готова да противодейства на евентуален бунт, който според него Полша планира да подкрепи, предаде ТАСС.

"Ние проследяваме тези момчета, за които говореше този болен генерал. Че имали знамена, създавали цели полкове или батальони. Така говорят. Но в действителност знаем къде се намират те. И знаем всички по име. Ние сме готови. Нека дойдат", каза беларуският държавен глава, отговаряйки на въпроси на руския журналист Павел Зарубин.

Лукашенко отбеляза, че за съжаление неговите изявления не се чуват. "Вие вероятно знаете, че преди няколко месеца казах, че се готвят за въстание, за революция... А ние отдавна знаем, че те се готвят за някакво, може би, поредно въстание", каза беларуският президент.

В интервю за телевизионния канал "Полсат" вчера бившият командващ полските Сухопътни войски генерал Валдемар Скшипчак призова властите да се подготвят за евентуално въстание в Беларус и да го подкрепят. Според него беларусите, които са част от украинските въоръжени сили, може да започнат операция срещу беларуските власти, отбелязва ТАСС.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини