Борисов за чаканите записи с ПП: Като шкафчетата и кюлчетата

Записите целят да не се състави правителство, смята лидерът на ГЕРБ

Подобни думи - някой щял да ме изпере... Мен ме изпира само народът! Не ме интересува какво гласуват хората, видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета. Що? Щото е същият монтаж! Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и видяхте за две години какво се случи. Целта на Радостин Василев е подобна - след четири години едно и също нещо.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. Вчера съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че днес Радостин Василев ще покаже пред медиите 4-минутен монтаж на 10-часови записи, които е правил на групата на ПП и "Демократична България" в офисите на формациите и в парламента.

"Радвахте се на нерегламентирани записи, които всякакви се опитваха да направят и да съборят "законно" правителството преди две години и искат да препречат. Целта е да не се направи правителство. На мястото на Кирил Петков нямаше да коментирам, защото това е нечистоплътност", каза Борисов днес в кулоарите.

По думите му, ако това е вярно, България се е превърнала в държава на записите. "То човек да няма телефон вече", добави той. Лидерът на ГЕРБ каза, че не го притесняват разпитите, за които е призован в прокуратурата, а моментът, в който се правят - когато има потенциал за съставяне на правителство.  

По повод това как вървят преговорите с ПП-ДБ за кабинет, Борисов категорично заяви, че не участва в преговорите и че на тези въпроси може да отговаря само Мария Габриел.

Борисов попита как ПП-ДБ ще говорят за съдебна реформа, ако се отиде на избори. "Румен Радев разпитваха ли? Кирил Петков разпитаха ли? А Христо Иванов, Атанас Атанасов? Не? Значи само от ГЕРБ зависи съдебната реформа", каза още Бойко Борисов и прекрати брифинга.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини