Според смъртния акт Ангел Христов е починал в частна болница в Дупница

Продължава разследването за това дали Ангел Христов е влязъл жив в България. Днес предстои да се извърши аутопсия, която трябва да установи причината за смъртта му. До момента е ясно, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински.

Тялото на Ангел Христов е открито от МВР на територията на погребална агенция, съобщи БНТ. По неофициална информация полицията е получила сигнал за смъртта на издирвания от Интерпол Христов в събота следобед.

При направената проверка е установено, че са издадени съобщение за настъпила смърт и смъртен акт, а тялото е иззето от района на съответната погребална агенция и е изпратено за аутопсия.

В смъртния акт, издаден от община Дупница, единият от т. нар. братя Галеви е починал в частна болница в Дупница. От лечебното заведение обаче категорично отричат пред NOVA това да е вярно. Според смъртния акт Ангел Христов е издъхнал в 08.00 сутринта в събота, когато не се е намирал в имението в Ресилово.

„Съобщението беше от болница „Свети Иван Рилски-2003”. И че смъртта е настъпила в лечебното заведение. Това е частна болница. Смъртният акт се издава, където е настъпила смъртта. Като причина за смъртта беше посочена сърдечна недостатъчност и съмнения за масиран инфаркт на миокарда”, заяви Галина Палчева, отдел ГРАО към Гробищен парк.

При оформянето на смъртния акт се оказало, че в един от необходимите документи - съобщението от болницата за смъртта на Христов, има много голям пропуск.

„Беше сбъркано името на лицето и аз върнах съобщението да си поправят данните. В болницата се бяха объркали, че пишеше Ангел Христов Ангелов, а той се казва Ангел Христов Христов. До личната карта имаме достъп през Национална база данни”, казва пред NOVA
Галина Палчева, отдел ГРАО към Гробищен парк.

Личната карта на Христов също била изтекла -  още през 2018 година по спомените на служителката на ГРАО. Това обаче не било пречка и смъртният акт бил издаден. В събота следобяд. В болница „Свети Иван Рилски-2003” обаче категорично отрекоха, че смъртта е настъпила там. Управителят доктор Ени Лефтеров тази сутрин е ангажиран, обяснението си изпраща чрез медицинска сестра.

„Доктор Лефтеров каза, че смъртта на господин Христов не е установена тук”, заяви изпратената медицинска сестра.

Така официално потвърждение за това къде е настъпила смъртта на Христов няма. А в Дупница продължават да недоумяват как той се е върнал в града, без да бъде забелязан.

И днес продължават опитите полицията да открие следа от другия от Братя Галеви – Пламен Галев. Развитие обаче засега няма.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини