"С танците на дедите ни" за единадесети път в Димитровград

На 16, 17 и 18 юни 2023г. в Димитровград ще се проведе единадесетото издание на Фолклорния фестивал "С танците на дедите ни", информират от местната администрация. Събитието ще е на сцената на площад България, където от 19.00ч. в три фолклорни вечери ще се представят местни и гостуващи състави.

В петъчната вечер на сцената на централния площад ще се състои концерт с участието на деца от детска градина "Слънце", изпълнителите от ОЦТИ "Галаксико" и Ансамбъл "Звездица".

Вечерта на 17 юни (събота) е планиран концерт с участието на Ансамбъл "Звездица" и Празник на хорото, с представянето на фолклорен клуб от село Крумово, Пловдивско и танцов клуб "Карамфилчето" от Ивайловград.

Неделната вечер танцьорите от Ансамбъл "Звездица", фолклорните формации от читалище "Нов път" с.Добрич и танцов клуб "Купонджии" от гр.Раднево ще поднесат истински фурор от колорит и емоции за гражданите и гостите на Димитровград.  

По време на фестивала местни и гостуващи майстори ще представят свои продукти в Панаир на занаятите. Изложението на майсторските произведения ще се проведе в дните от 15 до 19 юни, когато в часовете от 17.00ч. до 21.00ч. в Панаира ще се представят занаятчии и биопроизводители от Пловдив, Габрово, Ямбол, Димитровград и Хасково.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини