БСП: Получихме покана от ПП-ДБ за разговори за конституционно мнозинство. Няма да участваме

БСП е получила покана от Кирил Петков и Христо Иванов за разговори за конституционно мнозинство. Това обяви пред журналисти лидерът на левицата Корнелия Нинова. И допълни, че няма да участват в предварителни разговори.

„Както знаете те имат 160 гласа, но за бързата процедура трябват 180. Събрахме нашите колективни органи, изпълнителното бюро и парламентарната група и имаме решение – да не участваме в предварителни разговори. Когато в Комисията по конституция бъде внесен проект, тогава ще се произнесем по всеки текст. Конституцията трябва да се променя много внимателно. Тя не се пише на коляно. Бързането крие риск. Това Народно събрание е прекалено раздробено, дори управляващото мнозинство не е единно по тази тема. Важни решения се взимат с плаващи мнозинства”, уточни Нинова.

Нинова смята, че Конституцията трябва да се променя много внимателно. 

Попитана каква е тяхната визия по отношение на фигурата на главния прокурор, Нинова каза, че след консултации с конституционалисти, които ще проведат другата седмица, ще информират.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фи
    филиппешев
    0 0
    11:54, 15 юни 2023
    Защо на някакъв ваш пленум, сбирка, среща на колективните ви "органи" (дали останаха хора в иначе стройните ви редициза това) не вземете най сетне едно важно и решение - да не ни занимавате с измислената ви партия и конспирационните ви срещи, наричани "форуми"! Клоуни...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини