Германски вестници отпечатаха извънредни броеве след кибератака

Германската регионална медийна група "Райнише пост" днес отпечата извънредни броеве на своите вестници след кибератака срещу вътрешния ѝ доставчик на айти услуги, предаде ДПА.

Печатните и цифровите издания на регионалните вестници в Западна Германия не могат да бъдат предлагани в обичайния си вид, съобщи "Райнише пост".

Според медийната група очевидно не са били откраднати никакви данни, включително данни на клиенти. Заради атаката се е наложило да бъдат изключени отделни технически системи и да бъде прекъсната връзката с интернет, добави групата.

Вестник "Ахенер цайтунг", който принадлежи на същата медийна група, се обърна към читателите си на първата си страница, като им каза, че е публикувал извънредно издание, "което не отговаря напълно на това, което сте свикнали да получавате от нас". Базираният в Бон "Генерал анцайгер" публикува издание, която "не е публикувано в обичайния обем и с обичайната актуалност".

Новинарските портали на засегнатите вестници бяха достъпни само в ограничена степен днес.

Според издателя прекъсването продължава от петък вечерта. "Реагирахме навреме. Работим денонощно, за да решим проблемите, и постигаме напредък", заяви "Райнише пост" днес.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини