Пожарникари от Хасково излязоха на втори протест

Изображение 1 от 5

    Пожарникари от Хасково излязоха на втори протест с искане за увеличение на заплатите с 10%. Тази сутрин те мълчаливо изразиха недоволството си, включвайки светлинни и звукови сигнали на автомобилите преди началото на работния ден.

    На място беше инспектор Веселин Бекяров - председател на един от синдикатите на противопожарната служба.

    „Днес ние показваме своето недоволство относно това, че бяхме пропуснати за пореден път за увеличение на заплатите. Напомняме, че през 2020 г. бяха вдигнати заплатите на 39 държавни институции с около 30%, докато МВР беше пропуснато. Миналата година с цената на много протести бяха вдигнати нашите заплати с 20%. Тази година, въпреки нарастващата инфлация ние не получихме никакво увеличение, а желаем поне 10%, за да достигнем останалите институции, които получиха увеличение през 2020 г.“, каза Веселин Бекяров.

    Той заяви, че исканията им са свързани с по-добър начин на живот, тъй като служителите на МВР трудно успяват да се справят с разходите си. Освен това каза, че професията пожарникар е отговорна и тежка, в която има риск за живота и здравето на служителите. Допълни, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, ще предприемат национален протест.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Fg
      fgh
      8 -12
      10:10, 6 юли 2023
      Частното не върви ли ? Виж коментара
    • 2
      Та
      Така е
      11 -13
      10:57, 6 юли 2023
      Трудно се справят с разходите си. Значи могат да си сменят работата с такава с по голяма заплата. В частния сектор например. Тираджии. 3-4000 лв заплата.Или се предлага 3500 за заварчици. Кой ги спира. Аааааа, не искат. Ето къде е заровено кучето. Първа категория, ранно пенсиониране и т.н и т.н.
      • No
        Nostradamus
        19 -3
        12:28, 6 юли 2023
        Да пази Бог, да не ви се налага да ви дойдат "на гости"! Е тогава ще разберете за какво я има тая служба и защо не са заварчици или тираджии, ами пожарникари.
        И още нещо: пожарната и спешната помощ са звена от националната сигурност. Тези звена ги има, за да не работят. Може да е объркано, но е така. Когато те не работят, всичко в страната е спокойно. И обратно.
        Бог да пази България!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини