9 данъчни от Хасково в графика на проверките по морето

Деветима данъчни инспектори от звеното на НАП в Хасково са по график от днес сред проверяващите по морските курорти. Лятната кампания на приходната агенция за контрол на обектите по Черноморието следи за спазване на данъчното и осигурително законодателство.

До края на сезона предстоят над 10 000 проверки на ресторанти, магазини, атракциони, паркинги и други обекти.

Под активно наблюдение вече са поставени стотици обекти по крайбрежието, като ще се извършва ежедневен мониторинг на борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки.

Основната цел на данъчните е подобряване на фискалната дисциплина, увеличаване дела на бизнеса, който доброволно спазва правилата, осигуряване на равнопоставена бизнес среда и отчитане на реални обороти.

В рамките на кампанията, при извършването на контролни покупки, данъчните ще влизат в ролята на „таен клиент“. Инспекторите ще правят също и явни наблюдения, при които за определен период от време ще се проследяват продажбите и резултатите ще се сравняват с предходни периоди.

От НАП отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на приходната агенция за установяване на рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

По време на кампанията ще се следи и дали сезонните работници имат договори, регистрирани в НАП, както и дали работодателите им ги осигуряват на реалното им възнаграждение.

Гражданите също могат да осъществяват контрол върху отчитането на приходите, напомнят още от офиса на НАП в Хасково. Това е възможно с мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, което сканира QR кода върху бележката.

Сигнали за неиздаване на касови бележки, фалшиви платежни документи или с липсващи реквизити, както и за други данъчни и осигурителни нарушения, могат да се подават на телефона на Информационния център 0700 18 700 или по електронна поща на адрес: infocenter@nra.bg.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини