Община Димитровград търси да назначи психолог и социален асистент

Община Димитровград търси да назначи психолог и социален асистент, информират от местната администрация. 

В качеството си на доставчик на социалната услуга  Дневен център за деца с увреждания -  Димитровград  обявява прием на документи за заемане на длъжността „психолог” в Дневен център за деца с увреждания – Димитровград:

Описание на работата:

Психологът изготвя психологическа характеристика на всяко дете;

Участва активно в мултидисциплинарния екип, като разработва съвместно със специалистите и родителя/законния представител на детето оценка на потребностите от подкрепа и индивидуален план за подкрепа на новопостъпилите деца, в законоустановените срокове;

Провежда индивидуални и групови занятия с децата, съгласно индивидуалните планове за подкрепа;

Инициира екипни срещи за разглеждане на случаите на децата;

Работи  индивидуално с  потребителите на Центъра при разрешаване на техни лични проблеми и конфликти

Поддържа връзка с родителите на децата и ги консултира при необходимост;

Изготвя съвместно със специалистите от мултидисциплинарния екип и родителя на детето доклад за оценка на постигнатите резултати по чл.38 от ППЗСУ;

Води дневник за работа с потребителите на ДЦДУ;

Сам организира и активно участва в провеждането на дейности от годишния социален календар в Дневния център и извън него;

Отговаря за спазване на най-добрия интерес на децата; 

Познава и спазва Закона за социалните услуги и Правилника за прилагането му, Закона за закрила на детето и Правилника за прилагането му, Закона за интеграция на хората с увреждания и Правилника за прилагането му, Наредбата за качеството на социалните услуги, Конвенцията на ООН за правата на детето, Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания и други нормативни документи, свързани с дейността на Центъра. 

Място на работа: Дневен център за деца с увреждания, гр.Димитровград – Комплекс за социални услуги, ул. „Захари Зограф“ № 35, ет.1 

Образци на заявления за кандидатстване могат да се получат в Общинска администрация, Център  за информация и услуги на граждани, гише № 1 „Деловодство” или да се изтеглят от сайта на Община Димитровград, раздел „Кариери”, Обявления за конкурси.

Срок и място на подаване на документите:

Кандидатите подават Заявление до Кмета на Община Димитровград, заедно с документите изисквани съгласно обявата за длъжността. Документите се подават лично или чрез пълномощник, или по куриер (валидна е датата на получаване) в Общинска администрация, гр. Димитровград 6400, бул. „Г.С.Раковски” № 15, партерен етаж, Център  за информация и услуги на граждани, гише № 1 „Деловодство” в запечатан, непрозрачен плик всеки работен ден от 8.30 часа до 17.00 часа.

Със Заповед № РД-01-2517 от 31.12.2020г. на изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане е дадено предварително одобрение за създаване на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ в Община Димитровград.

„Асистентска подкрепа” е специализирана социална услуга, която включва подкрепа от асистент за: самообслужване, движение и придвижване, промяна и поддържане на позицията на тялото, изпълнение на ежедневни и домакински дейности, комуникация и ще се предоставя почасово, до 4 часа на ден, за:

- лица в над трудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност;

- деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Документи на кандидатите за асистенти се приемат от 19.07.2023г. всеки работен ден от 08:30ч. до 17:00ч. в Общинска администрация, гр. Димитровград 6400, бул.“Г.С. Раковски” № 15, партерен етаж, Център административно обслужване, гише №1.

Краен срок за подаване на документите до 17.00 часа на 31.07.2023г./вкл./

Формуляри за кандидатстване могат да бъдат получени на гише №1 в Центъра административно обслужване или да бъдат изтеглен и от сайта на Община Димитровград, раздел „Кариери”, обявления за конкурси, както и на ул. „Владимир Поптомов“ № 2, етаж 1, южен вход.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини