Водолаз намери годежен пръстен с огромен диамант на дъното на езеро

Американският водолаз Майкъл Пели извади огромен диамантен годежен пръстен за 9500 долара от дъното на езерото Бас и го върна на собственичката му, съобщава KMPH-TV.

Майкъл търси изгубени неща във водоеми вече четири години и публикува процеса на търсене в канала си в YouTube под псевдонима Merman Mike. Той е намирал мобилни телефони, часовници, слънчеви очила, ключове, гребла и бижута във водата.

В началото на юли водолазът получи задача от жителка на Бейкърсфийлд, щата Калифорния. Жена на име Джени се обърна към Пели, за да намери пръстена, който изгубила в дълбокото 13 метра езеро.

„Щом стигнах дъното на езерото, разбрах колко трудно ще бъде търсенето. Тинята бе покрила всичко наоколо и видимостта беше почти нулева“, каза той пред Insider. Това е и най-дълбокото му търсене досега.

За да открие бижуто, Пели използва подводен металотърсач и фенерче. Той постепенно изчистил дъното от пръчки и отломки и след известно време най-накрая се натъкнал на огромен диамант. 

Пели помага на хората безплатно, но много хора му дават бакшиш. "Вярвам, че любезните хора, които ми плащат, правят работата ми полезна. Затова ми харесва да го правя и нямам нищо против парите".  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини