Куршуми за Боби, арест за Маргините. Преглед на националния печат

„24 часа": €15 на час за бране на грах

Дания търси българи за бране на грах, тикви и ягоди чрез европейската мрежа за работа EURES, съобщи Славка Радева от Агенцията по заетостта.

В началото на март у нас пристигат шефове на пет фирми, които ще си изберат хора на специална борса в Пловдив, а одобрените ще заминат през май и юни.

Заплащането е най-високото за селското стопанство в Европа - около 15 евро на час, което е 50-100 евро дневно.

Кандидатите трябва да са с добър английски. Възможно е обаче и четирима-петима да заминат с един, който владее езика. Наетите ще бъдат на палатки или в специални къмпинги, или на закрито в самите ферми.

 

„Труд": 12 см сняг побъркаха столицата

Около 12 см снежна покривка (по данни на НИМХ към БАН) парализира за часове вчера столицата. Втората за сезона зимна криза започна рано сутринта. Към 8 ч придвижването в града вече беше почти невъзможно, тъй като дори централните улици бяха в преспи. Колите едва пъплеха в задръстванията. Градският транспорт почти спря. От общината обявиха за виновни почистващите фирми, които не преценили метеорологичните условия. Грубите сметки показват, че от закъснения за работа, незапочнало производство и неизвършени дейности загубите за 2 часа са към 3 млн. лева. Точната сума е трудно да се пресметне, но масовото закъснение за работа на около 300 000 софиянци, които попаднаха в задръстванията, е 2 часа. При официална средна работна заплата в столицата от 800 лева, това означава, че щетите са за неизработени 2 727 272 лева.

 

„Труд": Мафията разстреля Боби като Георги Стоев

Какво е станало? Убили са Боби Цанков?! Журналистът? Това е ужасно, но той отдавна си го търсеше. Беше само въпрос на време."

Така вчера минувачите по столичния бул. "Стамболийски" коментираха убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков.

В 12,20 часа 30-годишният Боби Цанков беше убит във входа на жилищна кооперация, намираща се на ъгъла между бул. "Стамболийски" и ул. "Цар Самуил". Неизвестните килъри пресрещнали журналиста на стълбите в сградата и насочили оръжие към лицето му. Пред стъписания му поглед натиснали спусъка и изстреляли няколко куршума в главата му. Той се свлякъл на земята и издъхнал на място. Въпреки това килърите стреляли още веднъж в челото на журналиста, за да са сигурни в крайния резултат. После излезли през централния вход на сградата и изчезнали. На мястото на убийството криминалистите открили 15 гилзи.

„Стандарт": Куршум за Боби, арест за Маргините

Четири нагли куршума затвориха завинаги устата на скандалния радиоводещ Боби Цанков. Двама килъри разстреляха посред бял ден на пъпа на София наследника на Георги Стоев. Ден преди убийството Цанков обещаваше поредни сензационни разкрития за Наглите.

7 часа след показния разстрел барети с калашници закопчаха братята Маргени - Красимир и Николай Маринови. В ареста е и Стефан Бонев - Сако, съобщи прокурор №1 на София Николай Кокинов. През деня спецчасти нахлуха в офисите на Бул Инс. Привечер те блокираха и тузарския комплекс Царско село. В СПА комплекса намерихме 2 пистолета. Вероятно с тях е разстрелян Цанков, казаха за "Стандарт" разследващи. Отмъщение на Наглите пък е друга версия за убийството. Цанков дал на прокуратурата информация за закопчаването на тарторите.

„Стандарт": Борисов пусна парите за доктор

Министерството на финансите е превело 140,5 млн. лв. на НЗОК за ноемврийските плащания за болниците и личните лекари. Това обяви премиерът Бойко Борисов на среща в здравното министерство. На нея присъстваха шефове на болници и спешни центрове, както и министрите на здравеопазването Божидар Нанев и на финансите Симеон Дянков. "Успокойте лекарите да знаят, че от днес ще си получат парите," отсече премиерът. Министър Дянков пък разказа, че в бюджета за 2009 г. не е имало финанси. "Но вече сме 2010 г. и ето, на втория ден ние отпуснахме дори по-висока сума, отколкото беше необходима", разясни финансист номер 1.

„Монитор": Четири куршума за Боби Цанков

Радиоводещият и автор на криминални романи Боби Цанков беше разстрелян с 4 куршума в центъра на София. За покушението полицията арестува братята Маргини и сочения за наркобос Сако. Журналистът бе надупчен от засада, докато влизал в адвокатска кантора. Ранени са и двамата му охранители. Те са откарани във военната болница, като до късния следобед вчера лекари ги оперираха.

„Монитор": Бедните няма да плащат здравни осигуровки

Бедните и безработните да бъдат освободени от здравни осигуровки и лечението им да е за сметка на държавата. Това предвижда единият от вариантите, който ще обсъждаме от март, съобщи вчера здравният министър Божидар Нанев след среща с премиера Бойко Борисов, финансовия си колега Симеон Дянков и директорите на болници от цялата страна.

„Монитор": Над 400 катастрофи в София заради снега

Над 400 леки катастрофи причини падналият в столицата сняг, съобщиха от СДВР вчера вечерта. Въпреки че сутринта бялата покривка беше само 3 сантиметра, движението в града беше силно затруднено в пиковите часове между 8 и 11 часа. Огромни задръствания се образуваха по повечето от централните булеварди. Колите на градския транспорт минаваха със средно 30 минути закъснение, което изнерви столичани.

„Сега": Липсата на винетки вече предизвика хаос

Продажбите на винетки само в областните пътни управления и по ГКПП-тата вече предизвикват сериозно напрежение сред шофьорите. Вчера пред сградите на тези управления в Пловдив, Шумен, Стара Загора, Хасково, Варна и Русе се извиха дълги опашки от желаещи да си купят задължителните стикери за 2010..

 

„Дума": По 5 лева вземаха вчера джипита

Липсата на ноемврийска и декемврийска заплата принуди столични джипита да качат таксите за преглед от 2,40 лв. на 5 лв., видя ДУМА. По този начин лични лекари компенсираха липсата на заплата от държавата. Със събраните по своя инициатива средства те трябва да платят наемите на помещенията, както и консумативите си за изминалия месец.

Очаква се до петък, ако заплатите не бъдат изплатени, таксата за преглед да скочи и до 15 лв., коментира личен лекар. Въпреки че разрешение за подобно повишаване на цените не е обявено официално, джипитата нямат намерение да свалят таксите, докато не получат дължимите им от НЗОК пари в сметките си.

„Дневник": Полицията арестува Маргините и Сако заради убийството на Боби Цанков

Полицията арестува Красимир и Николай Маринови - братята Маргини и Стефан Бонев-Сако във връзка с убийството на Боби Цанков, съобщи градският прокурор Николай Кокинов за в. "Дневник".

Малкият Маргин е бил задържан в района на парк-хотел "Москва", а Големият в СПА центъра на хотелски комплекс "Царско село" . Тримата са откарани в ГДБОП за разпити, след което ще бъдат преместени в ареста на Националната следствена служба (НСС).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини