"Нито една повече" - Мирно шествие против насилието събуди изключителна гражданска енергия в Димитровград

    Мирно шествие против насилието събуди изключителна гражданска енергия в Димитровград. Шествието в града бе част от национално недоволство в десетки градове срещу насилието и реакцията на съдебната система срещу насилниците. Поводът бе зверски обезобразеното момиче от Стара Загора и пускането на насилника й от ареста, поради квалифицирането на нараняванията и на 400 шева, счупен нос и обръсната насилствено глава за лека телесна повреда. Лозунгът на недоволството бе "Нито една повече".

    В Димитровград на площада пред районния съд се събраха стотици граждани, които с присъствието си искаха да кажат стоп на насилието. Недоволство бе изразено в множество български градове, както и в чужбина.

    Шествието бе организирано спонтанно от димитровградчанката Ваня Иванова, като именно тя е пуснала уведомлението в общинска администрация за провеждане на мероприятието, както е правила в годините и за други обществено значими каузи за Димитровград.

    Ваня сподели, че както е видно и стотици димитровградчани изпитват непримиримост към насилието и реакцията на институциите, които неглижират зверското деяние и освобождават от ареста насилника на 18-годишното момиче от Стара Загора. "Не можем да си позволим да сме свидетели на такива зверства срещу по-слабите, нашето общество трябва да заеме твърда и непоклатима позиция срещу насилието, трябва да бъдем по-бдителни и да ни пука за всички около нас, трябва да сме хора, които да си помагаме и да градим едно по-добро общество", заяви организаторката на шествието.

    В подкрепа на каузата на шествието присъства и единственият представител на Димитровград в народното събрание, Катя Панева, както и небезизвестният димитровградчанин Димитър Караиванов, както и много други обществени личности и хора, които искат това деяние да бъде повратна точка в обществото и правосъдието, след което да не чуваме за подобни зверства.

    Самото шествие продължи малко повече от 1 час.

    Позицията на Катя Панева и Димитър Караиванов може да видите във видеорепортажа от събитието.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини