Прокурори с охрана след убийството на Цанков. Преглед на националния печат

„Новинар": Дянков хвърля оставка, ако не се справи с кризата

„Ако не се справя с кризата, в края на годината ще си подам оставката." Това заяви финансовият министър Симеон Дянков по време лекция в СУ "Св. Климент Охридски" за приоритетите си за 2010 г. Към края на февруари ще стане ясно и какви допълнителни пари ще получават чиновниците.
По думите на Дянков има държавни служители, които получават по 4000-5000 лв. месечно. Министърът даде пример, че при постъпване на работа като младши експерти хората се назначавали на заплата от 600 лв., но ако започнат да се занимават с еврофондове, плащанията се удвояват. При добре свършена работа могат да се раздадат допълнителни бонуси, т.нар. ДМС-та.

„Стандарт": Велчев почва BG - Октопод

Операция "BG - Октопод" започват МВР и прокуратурата. След успешните акции "Наглите" и "Апашите" униформените и обвинителите ще арестуват по списък бандитите с по няколко висящи дела. "От септември м.г. изясняваме цялостната картина на криминалния контингент", съобщи главният прокурор Борис Велчев и допълни: "Искаме да видим всички лица, които са криминално проявени, и да актуализираме техните участия през последните години в престъпна дейност". За тази цел обвинителите и полицаите ще направят профилактика на групировките и срещу всяка от тях ще запишат с какво се занимава тя. След това лицата, за които има данни за престъпления, ще бъдат арестувани.

„Новинар": И сомалийските пирати скараха БСП и Борисов

„Оставям днешната пресконференция на БСП и специално изявленията на госпожа Корнелия Нинова на съвестта на лидера на партията и бившия премиер Сергей Станишев. Надявам се г-н Станишев да обясни на своите съпартийци какво е свършил и какви финансови задължения е оставил на мен и новото правителство". Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването на Корнелия Нинова, която обвини министър-председателя в пореден политически гаф. Според нея било недопустимо Борисов да казва, че за предишните отвлечени български моряци се е разплатил той и това правителство.

„Труд": Боби Цанков пред магистрати: Страх ме е от Маргените!

"Страхувам се от Стефан Бонев-Сако, Мето Илиянския, Митьо Очите, мутрите, които наследиха Георги Илиев. Страх ме е и от братята Маргени. Много се разприказвах за тях и може да ми отмъстят."Това споделил пред магистрати Боби Цанков дни преди да бъде разстрелян.
Часове след екзекуцията на скандалния радиоводещ барети задържаха Стефан Бонев-Сако и Красимир Маринов - Големия Марген. Соченият за наркобос Сако бе освободен още на следващия ден. А Маргена бе обвинен в поръчителство на убийството на Цанков и бе заключен в следствения арест на бул. "Г. М. Димитров". Продължава издирването на брат му Николай.

„Дума": Прокурори с охрана след убийството на Цанков

Градският прокурор на София Николай Кокинов е с назначена охрана, съобщи вчера главният прокурор Борис Велчев. Срещу Кокинов имало отправени заплахи, добави обвинител №1. Когато човек ръководи най-опасната прокуратура в България и непрекъснато коментира едно или друго дело, той неизбежно става интересен за лицата, по които работи, опита се да обясни ситуацията Велчев. От думите му стана ясно, че и други прокурори са получавали заплахи, но имена не станаха ясни. Ние с Кокинов сме имали притеснения, че може би се нуждае от охрана, допълни главният прокурор.
Велчев не направи пряка връзка между убийството на Боби Цанков и охраната на Кокинов, но пък призна, че радиоводещият и градският прокурор са имали няколко срещи. Те не са били тайна, но само Кокинов може да говори за тях, добави Велчев. Прокуратурата е знаела за тези разговори, но не било уместно да се коментират, допълни обвинителят.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини