Българки са сред експлоатираните жени в разкрития "завод за бебета" в Гърция

Българки са били сред експлоатираните жени в гръцкия „Завод за бебета“ на остров Крит. Това стана ясно в неделя. Става дума за незаконни осиновявания, донорство на яйцеклетки и фиктивни ин витро процедури в център за ин витро оплождане на острова. Сред десетките жени, открити в центъра има и наши сънароднички.

На 8 август при акция на гръцката полиция беше разбит канал за трафик на бебета. Много от новородените са били предназначени за хомосексуални двойки или двойки, които нямат възможност да осиновят дете по законен ред.

Една от задържаните българки пребивава от 15 години на о. Крит. Според нейните показания това е второто ѝ забременяване като сурогатна майка. В България тя има още 6 деца, които отглежда с парите, които получава.

Експлоатираните са живеели в 14 къщи, охранявани от пазачи. За последните 6 месеца са установени 72 случая на сурогатно майчинство в тази клиника.  Все още няма данни за точния брой на българките.

От данъчна полиция, които разследват от 6 месеца този канал са установили, че в банковите сметки на членове на организацията се намират 3 милиона евро, има данни и за свързани 5 офшорни компании. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини