"Илинден" по Димитър Талев представят на Светилището на нимфите за Празника на Димитровград

На 28 август (понеделник) в магичната атмосфера на Светилището на нимфите и Афродита до село Каснаково ще може да се гледа театралната постановка "Илинден" по Димитър Талев на Драматичен театър Ловеч.

Постановката ще започне в 20.30ч., като преди това публиката ще бъде посрещната от изпълненията на китара на талантливия лондонски музикант от български произход Кеворк Персекян. 

За гражданите, които нямат собствен транспорт има организиран безплатен такъв с автобуси. Записването за тях ще бъде в периода от 15 до 23 август в Исторически музей, всеки ден от 9.30 до 17.30ч. 

Летния театър е част от програмата по случай 76- годишнината от създаването на Димитровград. 

ИЛИНДЕН

по Димитър Талев

Драматизация и режисура: Биляна Петрова

Сценография и костюми: Елица Андреева

Композитор: Асен Аврамов

Хореография: Елена Ангелова

Плакат и мултимедия: Николай Димитров

Участват: Иван Юруков, Петко Венелинов, Марина Георгиева, Боряна Бабанова, Тодор Лазаров, Гьорги Трайков, Диана Спасова, Петър Стойчев, Марина Атанасова, Радослав Тодоров, Нина Суванджиева

АНОТАЦИЯ

Наричат го „Канатлъ шейтан“ – Хвъркатият дявол. Подписва писмата си с името Ахил. Това е Гоце Делчев – героят на един народ, който дава много жертви, за да извоюва свободата си.  Спектакълът проследява неговата история през бурните и жестоки времена, в която Македония все още е под турско робство до навечерието на Илинденско-преображенското въстание...

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини