Задържаха шофьор на тир с марихуана за 2.3 млн. лв.

  Наркотици за 2 321 850 лева са открити в тир на ГКПП „Капитан Андреево“. Дрогата е открита на 10 август 2023 г. при съвместна проверка на митнически служители и гранични полицаи, съобщиха от Агенция „Митници“.

  За случая е арестуван 55-годишният Мустафа Алтънай, който е с австрийско гражданство, но е роден в Турция. Срещу него е повдигнато обвинение за опит за контрабанда от България в Турция. В товарния автомобил са открити 145,11 кг марихуана, а в чантата на водача са намерени 2,20 грама хашиш. Според официалните документи в тира са били превозвани прахообразни препарати за химическата промишленост от Западна Европа през България за Турция.

  Днес чужденецът бе изправен пред Окръжен съд – Хасково, където се гледа мярката му за неотклонение. Прокурорът по делото Цвета Пазаитова пледира мъжът да бъде оставен в ареста. Обвиняемият и адвокатът му Невена Назърова поискаха по-лека мярка.

  В крайна сметка съдия Жулиета Серафимова прецени, че обвиняемият трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив в 3-дневен срок.

  Ако Мустафа Алтънай бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини