Силвия Великова: Убийство с мащаб, какъвто не е имало от години у нас

Алексей Петров имаше доста публични изяви през последните месеци, което прави впечатление. Изглеждаше спокоен, сякаш дори имаше интерес да се върне под някаква форма на светло през службите за сигурност. Това заяви в ефира на NOVA журналистът от БНР Силвия Великова.

„Занимаваше се с преподавателска дейност, даваше коментари по знакови криминални случаи. Изглеждаше като човек, който е преодолял тъмните моменти в биографията си. Но нещата се променят и това, което виждаме, е убийство с мащаб, какъвто не е имало от години у нас”, обясни Великова.

„Обичайното име, което се свързваше с тези опити за покушение на Алексей Петров, беше на Златомир Иванов - Баретата. Той беше разпитван при случая през 2015 г. Тогава Петров обеща награда от 100 000 долара, за да се установи истината. Така или иначе до поръчителя не се стигна. Има и един човек в затвора – украинецът Роман Логвиненко, който наскоро поиска да излезе на свобода. В последното интервю, което Петров даде, коментирахме случая с теча на данни, за които се твърдеше, че са изтекли от  „Лев инс". Зад тях стоеше подписа на един хакер – Емил Кюлев. Тогава Петров говореше за целенесочена атака срещу него”, допълни тя.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини