Британска медицинска сестра получи доживотна присъда за убийството на седем бебета

Медицинската сестра Луси Летби, най-големият сериен убиец на деца в съвременната британска история, ще прекара остатъка от дните си зад решетките, след като съдът ѝ даде доживотна присъда за убийството на седем новородени и опит за убийство на още шест бебета, предаде Ройтерс.

Трийсет и три годишната Летби убила пет новородени момчета и две момичета в родилното отделение на болница "Графиня Честър" в Северна Англия, докато е работила там в периода 2015 - 2016 г. Това е ставало чрез инжектиране на инсулин, подаване на кислород или принудителното им хранене с мляко.

Някои новородените, на които е посегнала, са били близнаци - при един от случаите е убила и двамата близнаци, а при друг е убила две бебета от тризнаци. При два от случаите е убила по едно дете от двойка близнаци, но не е успяла при опита си да отнеме живота и на другото.

"Това е била безчовечно премислена, цинична кампания за убийство на невръстни - най-малките и най-беззащитни деца", заяви в мотивите си за присъдата съдия Джеймс Гос, който я осъди на доживотен затвор без изгледи някога да бъде пусната на свобода. "Във Вашите действия става дума за дълбока злонамереност, граничеща със садизъм. Нямате никакви угризения. Няма никакви смекчаващи вината обстоятелства", обърна се съдията към медицинската сестра.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини