10 от най-бруталните жени престъпници в съвременната история

Противно на общоприетото схващане, ужасяващи престъпления се извършват не само от мъже. Историята показва, че има и немалко представителки на нежния пол, които стават печално известни със страховитите си актове на насилие.

Често дори мащабът на техните варварски престъпления е потресаващ. И неслучайно деянията им се превръщат в тъжно "вдъхновение" за създаване на филми и телевизионни поредици.

Ето някои от най-известните жени престъпници от близкото минало и настояще, подбрани от Stars Insider.

Ма Баркър

Тя е добре позната фигура в американската криминална история. В началото на 30-те години Кейт Баркър, както е истинското ѝ име, организира серия от престъпления - грабежи, убийства и отвличания, заедно с двамата си сина като част от прословутата банда Баркър. През 1935 г. ФБР слага край на управлението ѝ на терор, когато откриват нейното убежище и я застрелват смъртоносно.

Майра Хиндли

Хиндли, заедно с партньора си Иън Брейди, изнасилват и убиват пет деца на възраст от 10 до 17 години в Англия през 60-те години. След което заравяли телата, част от които и до ден днешен не са открити. Тя получава две доживотни присъди и почива на 60-годишна възраст през 2002 г.

Клара Мауерова

През 2008 г. чехкинята е осъдена на девет години затвор за съучастие в изтезание и убийство на едно от децата си. Тя е била член на религиозен канибалски култ и след като признава за жестокостите, които причинява на синовете си Ондрей (8 г.) и Якоб (10 г.), е осъдена. Тя е биела и изтезавала децата, с помощта на свои роднини и в крайна сметка малкото момче е убито и изядено.

Хуана Бараза

Известната убийца от Мексико е убила около 42 до 48 възрастни жени. Родена през 1957 г. и придобива слава като професионален борец. През 2006 г. тя е арестувана и осъдена на 759 години затвор.

Амелия Дайър

Родената в Бристол, Англия през 1837 г., Амелия придобива тъжната слава на сериен убиец. Броят на убитите от нея бебета и малки деца не е точно установен, но се смята че са стотици (около 300) - при това само за две десетилетия. Участвала е в незаконен "бизнес" с новородени, чиито майки са били млади, неомъжени жени, които са искали да се отърват от децата си. Арестувана е през 1869 г. и екзекутирана чрез обесване.

Карла Хомолка

В началото на 90-те, канадката, заедно със съпруга си Пол Бернардо, отвличат, малтретират сексуално и убиват две млади жени. Шокиращо, по-късно се разбра, че те стоят и зад сексуалното насилие и убийството на собствената сестра на Карла. През 2005 г. Хомолка е освободена, след като дава показания срещу бившия си съпруг. Променяйки името си, тя се установява в Квебек с трите си деца.

Бел Гънис

Известна като Черната вдовица, Гънис е родена през 1859 г. в Норвегия. След като се мести в САЩ, тя убива двама съпрузи и цялото си потомство. Смята се, че общият брой на жертвите ѝ надхвърля 40.

Леонарда Чианчули

Известна още като Сапундижийката от Кореджо, италианката трагично отнема живота на три жени между 1939 и 1940 г., създавайки сладкиши (с които черпи близките и съседите си) и сапун от останките им. Предполага се, че това е било средство за премахване на проклятие, което измъчвало семейството ѝ.

Шарлийн Галего

Шарлийн, заедно със съпруга си Джералд, е отговорна за смъртта на 10 души от 1978 до 1980 г. Жертвите им са млади жени, повечето тийнейджърки, които двойката държала като секс робини преди да ги убие. След присъдата си, Шарлийн прекарва 16 години в затвора. Впоследствие е освободена, след като дава показания срещу съпруга си.

Тили Клим

Тя е полско-американски сериен убиец, действал в Чикаго от началото на 1900 г. до средата на 1920 г. В продължение на 11 години използва арсен, за да отрови приблизително 20 души, между които и собствените си съпрузи. През 1923 г. получава доживотна присъда.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини