Протест пред МВР след убийството на 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Пореден протест с искане за справедливост и по-строг контрол на нарушителите на пътя се организира днес пред сградата на МВР. Близки на загинали в катастрофи ще се съберат в 18:00 часа пред Министерството на вътрешните работи, на метри от мястото, където в събота вечерта пиян шофьор уби 15-годишния Филип. 

Организаторите настояват за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите и поставяне на камери и легнали полицаи на всички ключови места.

Мълчаливо бдение се проведе и снощи на пешеходната пътека, на която беше изгубен поредният млад живот. За около час беше блокирано движението в района. 

Два промила алкохол в кръвта показаха и дрегерът, и кръвната проба на 37-годишния водач. Той е обвинен, че е причинил катастрофата при евентуален умисъл, тъй като няма спирачен път преди фаталния удар. 

От прокуратурата ще поискат най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, съобщи БНТ. За причиняване на катастрофа при евентуален умисъл законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини