Иззеха автомобила на дрогиран водач, отказал да даде кръвна проба

На 11.09.2023 г. около 14:00 ч., служители на РУ Хасково са спрели за проверка лек автомобил Опел Астра, управляван от 27-годишен мъж от с. Черногорово, общ. Димитровград. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което отчело наличие на метамфетамин. Отказал да даде кръвна пробва за химичен анализ.

При извършен личен обиск на лицето, в левия джоб на дънките му е установено, че държи 2 броя станиолови сгъвки с неправилна форма, съдържащи суха зелена листна маса, с общо тегло 1 гр., за която заявил, че е чай за пушене и го предал с протокол за доброволно предаване. Образувано бързо производство. Автомобилът е иззет с протокол. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

На същия ден около 14:30 ч., в автомивка в гр. Димитровград, служители на РУ Димитровград извършили проверка на 16-годишно момче от града, при която, в ляв джоб на късите му панталони е установена полиетиленова свивка, съдържаща зелена суха растителна маса, реагираща на марихуана при направения полеви наркотест, с приблизително тегло около 1 /един/ грам. Лицето признало, че в задния двор на автомивката, в пластмасова кофичка от кисело мляко е засадил и отглежда 1 /един/ брой растение от рода на конопа. По случая е образувана полицейска преписка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини