Цепим Европа. Преглед на националния печат

„Сега": ЕК няма да бъде одобрена, ако Желева е в нея

Не е възможно в Европейския парламент да бъде събрано мнозинство, което да одобри състава на новата Еврокомисия, ако в него фигурира и името на Румяна Желева, заяви британският евродепутат Андрю Дъф. Той е докладчик по изслушванията на кандидат-комисарите. Дъф коментира, че председателят на ЕК Жозе Барозу е в много неудобно положение. Причината е, че номинацията на Желева е одобрена от Европейския съвет, но Европарламентът е против назначението й.
"Отговорът може да дойде само от София. Мисля, че госпожа Желева трябва да обмисли дали все още е уместно да иска поста еврокомисар и сама да оттегли кандидатурата си - това ще е най-елегантният вариант за излизане от задънената улица", заяви Андрю Дъф, цитиран от БНР.


„Труд": Съвет от МВР: Не пътувайте за Гърция!

"Ако можете, не пътувайте за Гърция. През следващите 10 дни стачка на гръцките фермери ще блокира граничните пунктове."
Това призоваха вчера българските шофьори заместник-областният управител на Благоевград Георги Баханов и МВР. Баханов проведе едночасова среща на Кулата с областния шеф на гръцката полиция в Серес Николас Ризос и заместник областния шеф на Серес Томас Сямбирис.

„24 Часа": Боби Цанков говорил по GSM за Маргините преди разстрела

Скандалният радиоводещ Боби Цанков е застрелян, докато говори по джиесема си с мъж, готов да свидетелства срещу Маргините.
Двамата се уговаряли да се видят и да отидат в Софийската градска прокуратура, но убийците им попречили, разкриха разследващи пред "24 часа".
По време на разговора стрелците открили огън и телефонната връзка прекъснала. Цанков паднал, улучен от 7 куршума.
След убийството криминалисти проверили последните му обаждания. Оказало се, че Цанков е разговарял с човек, когото по-рано на няколко пъти водил при магистратите. Уверявал, че може да осигури не един, а 2-ма свидетели.

„Стандарт": БЧК обяви номер за дарения

Българският Червен кръст (БЧК) обяви кратък номер 1255 за абонати на "М-Тел", на който с есемеси ще се набират средства за Хаити. По сметката на БЧК вече има над 10 000 лв. "Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец веднага след земетресението излезе с апел да се наберат 10 млн. швейцарски франка, за да се подпомогнат 100 000 души за 90 дни с лекарства и храни. Средствата, които ние в България наберем, ще ги дадем именно за това", обясни председателят на БЧК Христо Григоров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини