Хвърлен и прегазен от кола – краш тест на Mate 60 Pro

Смартфонът Huawei Mate 60 Pro се превърна в един от най-коментираните продукти – както заради мистериозния произход на процесора, който провокира разследване от САЩ, така и заради техническите параметри, функциите и здравината на устройството.

Ново видео в YouTube повдигна завесата пред издръжливостта на Mate 60 Pro на физически въздействия. Първите краш тестове показват, че смартфонът е много устойчив – на падане и дори на прегазване от кола.

Ентусиастите от PBKreviews демонстрират с видео как Mate 60 Pro оцелява с незначителни увреждания дори когато е прегазен от автомобил. Както вече е известно, Huawei използва стъкло Kunlun от второ поколение в новия си флагман.

Разбира се, подобни демонстрации винаги оставят известни съмнения и не е препоръчително да подлагате скъпо устройство на екстремни изпитания, за да не се разделите окончателно с него. В действителност може да се случи така, че смартфонът да падне от съвсем незначителна височина и да получи много сериозни щети.

Скоро след премиерата, Mate 60 Pro беше разглобен от ентусиасти и се оказа, че почти изцяло е направен от китайски компоненти. Става въпрос за модулите на основната камера, материалите за корпуса, OLED панела и високоговорителите, хардуерът за сателитна телефония и др.

Междувременно беше установено, че чиповете RAM и флаш памет са произведени от корейската SK Hynix и избухна мини скандал, че това са продукти в обхвата на санкциите на САЩ. Продължава американското разследване и за произхода на основния чип – 7-нанометровия Kirin 9000s, произведен от SMIC. 

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини