5 проекта на граждани за по 5 хиляди бяха одобрени за подобряване на градската среда

Изображение 1 от 4

    Обявиха победителите е общинския конкурс за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2023г. Домоуправителите на одобрените проекти подписаха договори за финансиране на проектите в общинска администрация. 

    "Ние ще продължим да правим всичко възможно за подобен тип благоустрояване и съвместно с инициативни хора като вас да направим по-добра градската средата за живеене.", каза кметът Иво Димов.

    Финансирането е в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата са от бюджета на Общината. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември 2023г.  

    Общо шест са проектните предложения внесени в Община Димитровград след обявения в началото на летните месеци Конкурс за набиране на проекти, от които след подробно разглеждане от комисията са одобрени за финансиране пет от тях:

    Даньо Недялков Делчев - Благоустрояване на детска площадка в парково пространство на ул. „Ромен Ролан зад бл.№2 - №4”; Таня Миткова Бончева – Благоустрояване на детска площадка в междублоково пространство между  бул. „Н.Й.Вапцаров” №16 и ул. „Вл. Поптомов”; Лидия Стамова Богданова - Благоустрояване на детска площадка в парково пространство на ул. „Гросето”; Лени Георгиева Костадинова – Благоустрояване на детска площадка на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6 - №8; Кирил Савов Савов – Благоустрояване на междублоково пространство на бул. „Димитър Благоев”  между бл.№1 и №3;

    Конкурсът се провежда се за тринадесета поредна година и част от екологичните ни инициативите на община Димитровград, който има за цел подобряването и опазването на градската среда, подобряване естетичния вид на междублоковите пространства и  ангажиране на гражданите в опазването на зелените площи в града. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини