Димитровградските корабомоделисти с куп медали от Републиканския турнир

На 30.09. и 01.10. в гр. Пазарджик се проведе Републикански турнир по корабомоделен спорт. Организатори бяха БФКС, Община Пазарджик и Модел яхт клуб - Пазарджик. Този турнир е последното състезание от спортния календар за 2023 годинa. В него участваха състезатели от лицензираните клубове от цялата страна. Юношите от клуба по корабомоделизъм към ОП „Детски и младежки център“ – Димитровград също взеха участие в турнира.

Световният шампион за юноши от Димитровград - Симеон Вълев спечели два медала – златен - в клас Мини Моно и бронзов - в клас „NS”. Двата му успеха са с много висока стойност, защото в клас Мини Моно той победи и шампионите при мъжете от Пазарджик и Добрич. В другия клас медалите се разпределиха чрез допълнителни стартове. В спора за третото място юношите от Димитровград – Симеон Вълев и Теодор Тончев, чрез допълнителен старт, излъчиха носителя на бронзовия медал – Симеон Вълев. Теодор Тончев остана четвърти. Останалите деца също се представиха много добре.

Честито за успеха на клуба и техния ръководител г-н Асен Иванов. Спорна работа през новата учебна година, която за дейностите в ОП „Детски и младежки център“ започна днес - 2 октомври.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини