Регистрационни номера от димитровградски автомобил върху катастрофирал бус с 30 мигранти

    Бус с мигранти катастрофира на входа на Брезник. Катастрофата е станала около 12:00 часа на 2-ри октомври, съобщиха от ОД на МВР - Перник. В превозното средство са пътували около 30 души.

    Оказва се че бусът, който вероятно е и краден, е и с крадени номера, които са откраднати от служебен автомобил от Димитровград. Автомобилните номера са били откраднати в неделя вечер, като това ползвателят му е констатирал в понеделник сутрин към 7:00 часа, когато е трябвало да тръгне за работа. За това, че номерата му се намират върху бус с мигранти, който е катастрофирал вчера по обяд край Брезник, димитровградчанинът разбира от кадри по националните медии, на които е видял регистрационните си номера.

    В неделя вечер автомобилът, обект на кражбата, е бил паркиран на паркинг по ул. Ем. Станев в Димитровград, сподели ползвателя му. След установяване на кражбата на номерата, той веднага е подал сигнал на телефон 112. До момента на димитровградчанина му е коствало даване на 2 часа обесения в местното РПУ и вероятно около 1 седмица ще му е нужно да приведе автомобила в движение с нови регистрационни номера.

    За зачестяване на кражбите на автомобили о регистрационни номера ви алармирахме още май месец - Кражбите на автомобили в региона се са повишили, как да се предпазим

    При инцидента с буса с мигранти са ранени около 20 души. 16 от тях са транспортирани в болницата в Перник, а други двама - в „Пирогов”, които са тежко пострадали, съобщи NOVA. Предполага се, че хората са от афганистански произход. Шофьорът на превозното средство, което е със софийска регистрация (но с откраднати регистрационни номера от Димитровград), не се е подчинил на полицейско разпореждане да спре, след което буса се е преобърнал в канафката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини