ИТН: Икономическа полиция издирва хора от протестите, докато текат разговорите в парламента

Докато текат разговорите между политическите партии и представителите на протестиращите, Икономическа полиция звъни по телефоните и привиква представители на протестиращи. Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който даде брифинг в парламента. Той обяви, че има двама привикани от протестиращите и това е наложило 15-минутно прекъсване на срещата между премиера Николай Денков, министри и депутати с енергетици и миньори.

Тормозят хора, които протестират, каза още Йорданов.

Часове наред продължава срещата на представители на протестиращите енергетици и миньори и синдикати с премиера, министри и депутати. На нея не присъстват представители на медиите.

Дадена е почивка, защото двама от протестиращите са потърсени от Икономическа полиция, заявиха представителите на ИТН, които присъстваха на разговорите.

Все още не е ясно дали в рамките на деня ще бъде постигнато съгласие по исканията на протестиращите. Сред тях са запазване на въглищните централи до 2038 година, да не бъде освобождаван през 2025 г. пазарът на ток за бита, както и спешно да бъде написана нова енергийна стратегия.

Преди срещата стана ясно, че синдикатите не влизат с оптимизъм за резултатът от разговорите.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини