Радев свиква консултативна среща за националната сигурност

Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерките за тяхното минимизиране, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Тема на срещата, която ще се състои утре от 18:00 часа, ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“. 

Предвид събитията в Израел, държавният глава заяви вчера, че е готов да свика Консултативния съвет по национална сигурност, ако е необходимо. 

Десетки чуждестранни граждани са убити, ранени или взети в плен при масираната атака в събота на "Хамас" срещу Израел, която взе най-малко 900 жертви от израелска страна, предаде Франс прес. 

В залп от ракети беше изстрелян срещу израелския пристанищен град Ашкелон в 17 ч. вчера. Малко по-рано говорителят на въоръженото крило на ислямистката групировка „Хамас“ Абу Убайда заяви, че жителите на Ашкелон трябва да напуснат района до 17 ч. днес, съобщи Ройтерс. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини