Сбогом, Чандлър Бинг: Матю Пери издъхна на 54 години

Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал "Приятели", е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст, съобщават днес американските медии, цитирани от Франс прес.

Според в."Лос Анджелис Таймс" актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис.
 
Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия Те Ем Зет, която първа съобщи за смъртта на актьора, на мястото не са открити следи от насилие.

Матю Пери е роден на 19 август през 1969 година в Уилямстаун, Масачузетс, САЩ. Бъдещата звезда се ражда в семейството на журналистката Сюзан Пери и актьора Джон Бенет Пери. Родителите му се развеждат рано и малкият Матю израства в Канада.

Като юноша Матю тренира тенис на корт и става юношески играч от висок ранг. Той има намерение да започне професионална тенис кариера, но по-късно след като се премества да живее в Лос Анджелис при баща си, решава да се насочи към актьорството.
 

В началото на 80-те години Пери играе малки роли в няколко телевизионни продукции. Пробивът му е през 1987 г. с главна роля в телевизионния сериал „Втори шанс“. Следват още няколко сериала и филми. Безспорно най-голяма популярност му донася ролята в сериала „Приятели“.

През 1997 г. се снима със Салма Хайек във филма „Бързата работа“. През 2002 се снима във филма „Призовка за Сара“, където му партнира Елизабет Хърли. През 2000 и 2004 г. участва в успешните комедии „Девет ярда“ и „Десет Ярда“, а през 2009 г. участва в „Отново на 17“.
 
Общо в кариерата си е номиниран четири пъти за награда „Еми“. През 2002 г. е номиниран за „Еми“ в категория „главна мъжка роля“ за сериала „Приятели“, през 2003/2004 е номиниран в категория „гостуващ актьор“ за „Западното крило“, а през 2007 г. е номиниран в категория „главна мъжка роля“ за телевизионния филм „Историята на Рон Кларк“.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    44
    4444
    7 0
    18:39, 29 окт 2023
    Да почива в мир!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини