Иво Димов: За да си успешен кмет, трябва да си близо до гражданите и да си изпълнил обещанията си към тях

ГЕРБ дадоха пресконференция днес, на която обобщиха резултатите от изборите за местна власт в Община Димитровград. Пресконференцията бе водена от спечелилия четвърти мандат, кмет на община Димитровград Иво Димов. Това е третата му поредна победа от първия тур на местните избори и вече е управлявал общината 12 години, като предстоят нови 4.

Кметът на Димитровград започна пресконференция с благодарност към всички тези, които в неделя са излезли да гласуват, независимо какъв избор са направили. След 12 години управление на Община Димитровград, ГЕРБ остава първа политическа сила, заявява Димов и подчерта голямата разлика във вота между първите двама кандидати, която е от над 30%. Иво Димов получи подкрепа от 54,04% (9 524 гласа) от гласувалите, а вторият по вот Стефан Димитров събра 22,92% (4 040 гласа). Той подчерта, че трета политическа сила в общината е коалицията на ПП-ДБ с 5.80% (1 022 гласа).

„Да получиш доверие след като си управлявал дванадесет години и да бъдеш преизбран на първи тур показва, че си останал същия. Че си близо до хората, изпълнил поетите ангажиментите и защитил доверието им“ заяви Димов. И допълни, че преизбирането му за трети път от първи тур е показателно, че посоката в която се върви е правилна, и това е голяма отговорност на него и на екипа му, за да продължават да защитават даденото им доверие.

По отношение на работата в следващия общински съвет, където съветниците от ГЕРБ са с 1 по-малко от предходния, Димов заяви „Диалогичен съм и готов да работя с всеки един, стига това да е в интерес на димитровградчани и на жителите на общината“. Той подчерта, че това се отнася и за кметовете на малките населени места.

Кметът изрази задоволство и от това, че ГЕРБ доминира и в селата, където са отчели убедителни победи още на първи тур на изборите. „По време на кампанията чух доста критики, че едва ли не кметът не работи с тези, които не са били наши кандидати. Пример за това как работи Общината и Общинския съвет с тях е кметът на Горски извор. В предходния мандат той бе номиниран и издигнат на БСП, спечели вота срещу кандидата на ГЕРБ. Така че подобни твърдения са несъстоятелни“, заяви Димов. И обърна внимание, че винаги са подкрепяли градивното, разумното, желанието за работа на всеки един, независимо от коя партия е. Идната неделя на втори тур кандидати на ГЕРБ ще се борят за подкрепа в 5 села и гр. Меричлери, допълни той.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини