Александър Зверев ще участва в тенис турнира "София оупън"

Деветият в световната ранглиста Александър Зверев ще участва в тенис турнира "София оупън". Това обявиха организаторите дни преди началото на надпреварата.

Основната схема на турнира от сериите АТП 250 започва на 6 ноември, като през уикенда ще се проведат квалификациите.

Зверев (26 г.) има 21 титли в кариерата си, включително две през 2023 г. (Хамбург и Чънду). Той ще бъде поставен под №1 в основната схема, а жребият ще бъде теглен в петък вечер.

Преди ден германецът отпадна от "Мастърс" турнира в Париж след загуба от Стефанос Циципас с 6:7 (2), 4:6 в осминафиналите.

Зверев ще опита да си осигури участие за финалния "Мастърс" в Торино, за който се класират осемте най-добри през годината.

Освен Зверев участие в турнира е заявил и още един от първите 10 световната ранглиста - Тейлър Фриц (САЩ). От топ 30 в София ще бъдат още: Лоренцо Музети (№22, Италия), Адриан Манарино (№25, Франция), Ян-Ленард Щруф (№27, Германия) и Себастиан Баес (№29, Аржентина).

Двама български тенисисти получиха "уайлд кард" за основната схема - това са Александър Лазаров и Димитър Кузманов.

София получи право да организира турнир от АТП, след като планираната надпревара в Тел Авив пропадна заради войната на Израел с "Хамас". Последваха няколко дни на неяснота, като Българска федерация тенис (БФТ) отказа заради дублиране с местните избори и заетост на зала "Арена София". След това обаче федерацията постигна договорка да използва съоръжението.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини