Три дела в Административен съд – Хасково за оспорване на изборните резултати

Три дела са образувани в Административен съд – Хасково за оспорване на изборните резултати, съобщиха от Темида.

Както вече писахме едната жалба касае обявяването на резултатите за общински съветници в община Хасково от изборите на 29 октомври, които са обявени с решение на Общинската избирателна комисия на следващия ден. Оспорването е от КП „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП „Ние идваме“, КП „БСП за България“, ПП „ВМРО-Българско национално движение“, КП „България на регионите“, ПП „Възраждане“.

Поради непълна административна преписка, съдът изиска от ОИК – Хасково да я представи по делото.

По жалба на КП „България на регионите“ Административен съд – Хасково образува и второ дело. Оспорването е против решение на ОИК – Димитровград, с което са обявени изборните резултати от проведените на 29.10.2023 г. избори за общински съветници в община Димитровград.

Към момента съдът извършва проверка за редовност и допустимост на жалбата.

Третото дело е образувано по жалба на кандидат за кмет на свиленградското село Студена против решението на ОИК – Свиленград, с което са обявени изборите от първи тур.

Поради установена от съда липса на приложени към жалбата доказателства, обосноваващи активната легитимация на лицето да оспори решението, и неподаването ѝ чрез ОИК – Свиленград, съдът задължи жалбоподателя незабавно след получаване на съобщението за разпореждането по делото, да представи съответните доказателства, а ОИК – Свиленград – да представи в Административен съд – Хасково, цялата окомплектована преписка по издаването на оспореното решение, както и други актове и документи във връзка с него.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини