Успешен старт на състезателите по математика от ПМГ „Иван Вазов“

Изображение 1 от 2

    В навечерието на Деня на народните будители в Стара Загора се проведе Второто отборно състезание по математика „Будилник“.  ПМГ „Иван Вазов“ участва с два отбора: във II-ра състезателна група – Никол Динева (5. клас), Николай Димов (6. клас) и Християна Георгиева (7. клас); в III-та състезателна група – Валентин Станчев (8. клас), Теодор Иванов (9. клас) и Георги Ангелов (10. клас).

    И двата отбора на Гимназията завоюваха първи места и купа „Шампион“ в своите състезателни групи от общо 26 отбора от 14 училища. С най-голям принос за отборите са Християна и Валентин, постигнали максимален резултат от 10 точки, с решени всички задачи за техния клас.

    На 1 ноември 2023 г. Валентин Станчев (8. клас) участва в XXXII-я математически турнир „Черноризец Храбър“. В регионалното класиране на турнира в град Пловдив той завоюва първо място отново с максимален резултат от 175 т.

    В началото на м.ноември в Дубай се проведе състезанието по ментална аритметика Horus. По регламента на състезанието, участниците в него трябва да решат 160 задачи за 10 минути. Никол Динева от 5. клас премери сили с около 300 от тях и завоюва престижното 2-ро място.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини