Ден на четенето проведоха в ОУ "Алеко Константинов"

Изображение 1 от 6

    Първият „Ден на четенето” в България се проведе днес - 17 ноември 2023 година, а инициативата е на фондация “Четене”, която се реализира в сътрудничество с фондация „Детски книги“ и Сдружение „Книги и четене“ и подкрепата на Stiftung Lesen (Фондация „Четене“), Германия.

    Учениците от ОУ „Алеко Константинов“ и техните учители се включиха с ентусиазъм в инициативата и показаха колко много обичат да четат.

    Първокласници от 1“а“ клас, четоха приказки на своите съученици, които ги слушаха и рисуваха илюстрации.

    Учениците от 1 „г“ клас, заедно с „морячетата“ от 3 „д“ проведоха урок в училищната библиотека. Третокласниците представиха „Цветни приказки“ на Мая Дългъчева, а г-жа Петрова прочете на първокласниците началото на книжка за живота на пчеличките, която в бъдеще да дочетат. Децата от 1 „г“ получиха интересен подарък - свитък с логото на Денят на четенето с изображение на библиотечен рафт, на които те да напишат по-късно заглавията на  своите прочетени книжки.

    Учениците от 3 „б“ представиха проектите си за Ран Босилек и Дора Габе и четоха техни произведения пред децата от 2 „в“ клас в училищната библиотека. Те от своя страна им благодариха като изпълниха стихотворението на Иван Вазов, ,, Аз съм Българче".

    Учениците от 2 „д“ клас четоха любими приказки и рисуваха литературен герой, който харесват.

    Третокласници и четвъртокласници посетиха групи от детските градини „Слънце“, „Роза“ и „Звънче“. Те прочетоха на бъдещите ученици различни интересни детски книжки и станаха посланици на четенето, като им разказаха за вълшебния свят на приказките. 

    Ученици от ЦОУДО направиха състезание за най-добър четец. Четвъртокласници гостуваха на група от втори клас, за да ги потопят в приказната атмосфера на Ханс Кристиан Андерсен и неговото произведение "Палечка".

    Учениците от 4 „б“ група се въплътиха в ролята на различни литературни герои от „Приказки по телефона“ на Джани Родари и играха на „Познай коя е приказката“.

    Така приключи денят, посветен на четенето в ОУ „Алеко Константинов“, чието мото бе „Четенето дава възможности“.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини