Службите и общините са готови за прогнозната зимна обстановка

Всички общини и служби на територията на Хасковска област са в готовност да реагират при зимна обстановка. Прогнозата за времето за региона за събота е за обилни превалявания за дъжд, а за неделя- за превалявания от сняг и образуване макар и на лека снежна покривка.

Предупрежденията за влошаване на времето важат и за цялата страна. В тази връзка от Министерски съвет съобщиха, че премиерът акад. Николай Денков е разпореди на областните управители да координират подготовката за посрещане на зимата, като проведат с общинските ръководства, областните дирекции на „Пожарна безопасност и защита на населението“, областните пътни управления на Агенция „Пътна инфраструктура“, областните дирекции на „Пътна полиция“ и фирмите, ангажирани със снегопочистване.

Изискани са доклади от службите и общинските администрации за готовността още преди десетина дни и те са вече събрани, информира областният управител на Хасково Гинка Райчева. По думите й всички са в готовност с техниката и необходимите количества средства за опесъчаване. Всички общини имат сключени договори със снегопочистващи фирми, с изключение на община Маджарово, където предстои подписване на договора на 27 ноември. Според уверенията на кмета на източнородопската община обаче има сключено устно споразумение с почистващата фирма, че ако се стигне до ситуация тази събота и неделя, пътищата ще бъдат обработени, дори и преди фактическото подписване на договора.

Пряко с работата по координацията между служби и местни администрации е натоварен заместник-областният управител на Хасково Митко Петров.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    Добри
    3 -1
    14:21, 24 ное 2023
    Атаман ще има много работа. Не като лани малко работа много печалба...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини