Тръгва зимното турне на пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови

Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови ще имат зимно турне в навечерието на коледните празници. Младите виртуози ще зарадват почитателите на класическата музика в четири града в страната, съобщават от екипа на проекта „Клавиртуозно“ - музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови“.

Първият концерт ще е в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“ в Ямбол на 30 ноември. Следващите спирки на турнето са в родния им Шумен на 1 декември, Сливен - 4 декември, Плевен - 5 декември. В програмата са включени произведения на Фредерик Шопен, Ференц Лист, Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян.

Музикалният проект е защитен от сдружение „Сити арт студио“ пред Министерство на културата. Целта му е, от една страна, да популяризира класическото изкуство сред родната публика, включително и сред младите хора, а от друга – да стимулира творческите изяви и разгърне потенциала на двамата пианисти. 

Това ще бъде втора среща на ямболската публика с младите таланти през настоящата година. В началото на април те изнесоха концерта „В името на музиката“, отново в ямболския „Безистен“.

Преди дни стана известно, че Хасан и Ибрахим Игнатови са в топ 10 на международния конкурс Étoiles du piano в град Рубе, Франция. Те са достигнали до втори тур, където остават само 10 изпълнители, от които се определят петима финалисти.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини