Още 24 часа примирие между Хамас и Израел

Примирието между Израел и палестинското движение "Хамас" ще бъде удължено с един ден до петък, потвърди днес страната посредник Катар в момент, когато  шестдневната хуманитарна пауза в ивицата Газа бе на път да приключи, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Палестинската и израелската страна се споразумяха да удължат хуманитарното примирие в ивицата Газа с още един ден", заяви в комюнике говорителят на катарското външно министерство Маджед ал Ансари.

Рано тази сутрин "Хамас" вече обяви, че удължава примирието с един ден, докато израелската армия каза, че примирието продължава, тъй като преговорите продължават. 

Удължаването на примирието е договорено при същите условия като тези при другите паузи - прекратяване на военните действия и доставка на хуманитарна помощ в ивицата Газа, поясни Ансари.

Той каза, че примирието ще протече "при съвместното посредничество на Катар, Египет и САЩ".

Войната между Израел и "Хамас" беше отприщена от кървавото нападение, извършено на 7 октомври от ислямисткото движение на израелска територия от ивицата Газа, която то управлява от 2007 г.

В отговор Израел, който се зарече да унищожи "Хамас", подложи на бомбардировки ивицата Газа и това продължи до влизането в сила на 24 ноември на договореното временно примирие.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини