Пушеци от локомотива на влака Димитровград - Горна Оряховица

Бързият влак № 464 от Димитровград за Горна Оряховица престоява от 07:34 ч. в участъка между гарите Змейово и Тулово поради възникнала повреда в помощния двигател компресор на локомотива. Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим, съобщават от БДЖ.

Служители на железницата, след като забелязват дима задействат противопожарната система на локомотива и подават сигнал на тел. 112. В момента на мястото екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по обезопасяване на локомотива. При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, твърдят от БДЖ.
В композицията пътуват около 40 души, които са евакуирани и извозени до гара Тулово със съдействието на превозния персонал и екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението".
Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак от гара Тулово до гара Горна Оряховица. До този момент не е засегнато движението на другите влакове, които преминават в този участък.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пу
    Пушека
    5 0
    15:52, 1 дек 2023
    Във момента въздуха е много замърсен...мълчание от журналистите...Защо така спряхте да пишете за Димитровград.
    • То
      Тотото
      3 0
      15:51, 2 дек 2023
      Паднало им се печалба:)
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини