Коледа в Димитровград пристигна с кола от 60-те, фойерверки и концерт

    Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 32-метровата елха на площада в Димитровград, както и празничната украса в целия град.

    Специален гост на празника беше Дядо Коледа, който пристигна  на площада с ефектен червен автомобил "Сънбийн Алпин", като този модел кола е известен, че е на легендарния британски шпионин от едноименната поредица Джейм Бонд от началото на 60-те години. Белобрадият старец запали светлините на огромната елха с помощта на димитровградските деца, дошли за събитието на площада в Димитровград.

    Запалването на светлините бе последвано от пищна заря.

    На централния площад в Димитровград са разположени коледни къщички и занаятчийници от Коледния базар. Елфи помагаха на малчуганите да изработват сами коледни украшения и играчки за предстоящите празници, а във фолклорен кът читалищата показваха на децата как се изработват автентични сурвачки. В Пощата на Дядо Коледа малчуганите пишеха своите писма с желания. Фотаджийница събираше малки и големи, които се снимаха за спомен от събитието. В Коледния базар  местни търговци предлагаха ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от вълна, от Пекарната и Сладкарницата можеха да се вземат разнообразни и вкусни коледни сладки, а в Гостилницата предлагаха вкусна храна и вино.

    Неповторимата празнична атмосфера се допълваше от впечатляващо Огнено шоу с "Повелителите на мечти", Валс на снежинките на децата на ОЦТИ "Галаксико", изпълнения на саксофониста Милен Стойков и талантливата Доби Дулева.  Така Коледният дух отново завладя Димитровград. По традиция със запалване светлините на елхата грейва и цялата украса в града. 
     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини