Ново изследване потвърждава, че сме дошли от космоса

Всички хора са дошли на Земята от космоса, твърди британски учен, цитиран от в. "Дейли телеграф".

Астробиологът Чандра Викрамасингх от Кардифския университет заяви, че нови изследвания подкрепят теорията, че човешкият живот се е зародил в космоса.

Проф. Викрамасингх казва, че първите "семена на живота" са донесени на нашата планета от космоса преди 3-4 милиарда години. Това е т.н. теория на панспермията, създадена през 60-те години на 20 в. от проф. Викрамасингх и покойния му колега сър Фред Хойл.

Според учения микроби от далечния космос са дошли на Земята с комети и след това са се "умножили и разпространили", за да създадат човешкия живот.

В International Journal of Astrobiology на Кеймбриджкия университет професорът е публикувал доказателства, че хората и целият живот на Земята произхожда от извънземни организми, донесени от комети, които са ударили планетата.

"Да, всички ние сме извънземни - имаме общ космически произход. При всяко образуване на планетна система няколко оцелели микроби се озовават в комети. Те след това се размножават и "засяват" други планети", обясни астробиологът.

"Следователно ние сме брънка от непрекъсната верига, която обхваща голяма част от Вселената", каза ученият.

Той е убеден, че животът се пренася от планета на планета в продължение на милиарди години и че комети са ударили планетите и изтласкали живата материя в космоса. Някои микроорганизми оцелели и попадали върху нови планети в продължение на милиони години.

Проф. Викрамасингх обаче прави уговорката, че неговият модел все още не обяснява как животът се е зародил първоначално. Той казва също, че "астрономическите доказателства убедително потвърждават схващането, че животът не е възникнал на Земята, а е бил донесен отвън.

"Въпреки че не знаем със сигурност как е започнал животът, веднъж зародил се, той е започнал да се разпространява във Вселената и оцеляването му е неизбежно", убеден е експертът.

Той смята също, че като навлизаме в ново десетилетие, 2010 г., е необходимо да заявим, че сме с извънземен произход и че в космически мащаб извънземен живот съществува. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини