„Фантомът на операта“ с 6 представления в София

„Фантомът на операта“, легендарният мюзикъл от афиша на „Бродуей“, ще има шест представления в София през пролетта на 2024 г. Оригиналната постановка на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11 до 14 април 2024 г. в Зала 1 на НДК.

Най-известният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, продуциран от Камерън Макинтош, е и един от най-успешните в историята на развлеченията. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей – премиерата му е през 1986 г. в Лондон, на „Бродуей“ стъпва през 1988 г. Гледан е от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града. Финалното му представление в „Majestic Theatre“ бе на 16 април тази година след 35 сезона и близо 14 хил. представления Спектакълът е носител на повече от 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони“ и четири награди „Оливие“.

Сюжетът на „Фантомът на операта“, базиран на класическия роман на Гастон Льору, се развива в Париж през 30-те години на миналия век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат на събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

Със 100-членния си състав от артисти и симфоничен оркестър и внушителен декор и реквизит от над 230 костюма „Фантомът на операта“ ще представи на българската публика едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като „The phantom of the Opera“, „Think of Me“ и „Music of the Night“. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

„Фантомът на операта“ идва в София по споразумение с „Really Useful Group“, компанията на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително мюзикъли като „Фантомът на операта“, „Котките“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Евита“ и  други.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини