Коледна песен оглави класациите 65 години по-късно (видео)

Празничната класика „Rockin’ Around the Christmas Tree“ на Бренда Лий оглави класацията „Hot 100“ на „Билборд“ – за първи път от излизането си през 1958 г. В седмицата между 24 и 30 ноември, когато моловете се готвят за традиционния предколеден наплив и все повече хора усещат настроението на празниците, песента е слушана общо 34,9 млн. пъти в стрийминг платформите и е пускана общо 20,7 млн. пъти по радиото.

Когато излиза песента, изпълнителката Бренда Лий е била 13-годишно момиче, макар това да не личи по записа. Лий е била поканена да я изпълни от текстописеца Джони Маркс, но многократно е споделяла в свои медийни изяви, че не знае каква е мотивацията му за този избор. Лий още от 5-годишна пее на сцена, но твърди, че не е имала голям успех като дете, макар да подписва договор с „Дека“, когато е само на 10.

Бренда Лий има само един брак, омъжва се за Рони Шаклет през 1963 г., само половин година след като го среща за първи път, двамата са заедно и до днес. Имат две дъщери и трима внуци.

Днес, по случай 65-годишнината на „Rockin’ Around the Christmas Tree“, вече 78-годишната певица най-сетне засне видео към песента си.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини