12 тайни, които вашият фризьор никога няма да ви каже

Мислите, че след като  сте си избрали прическа,  новата ви визия е почти готова? Не бързайте! Ето някои неща, които трябва да  знаете, преди да се втурнете към фризьорския салон:

1. Как да намерите най-добрия?

Чрез препоръки. Това е начинът по който добрите коафьори вършат бизнеса си. Питайте смело – приятели, непознати на улицата, всеки, чиято коса ви привлече вниманието. Разберете къде си правят прическите, запишете си час и когато отидете, кажете на фризьора от кого е бил препоръчан. Ако харесате и крайния резултат, предайте топката, препоръчайте го на някой друг! Старанието ви ще бъде оценено!

2. Кой е най-лошия час за посещение на салона?

Събота сутрин. Общото споразумение трябва да изключва събота сутрин, тъй като това е най-заетото време. Петъците също не са добра идея, защото е краят на седмицата и най-вероятно фризьорът ви очаква с нетърпение уикенда, както и вие.

Други лоши моменти: първият час за деня, когато фризьорът още не е влязъл в тон, а може и да закъснее. Последният час също е добре да се избягва, защото като всеки човек и добрият коафьор се изморява и иска да се прибере по-скоро вкъщи. Часовете около обед не са предпочитане – знаем, че хората са нервни, когато са гладни.

3. Кои са най-добрите часове за запазване?

В първите дни на седмицата, като вторник и сряда, късно сутрин или рано следобед. Тогава фризьорът ви не е изморен, не е и толкова натоварен, ще имате повече време с него и има по-голяма възможност за запазване на час в последния момент. За да бъдем по-точни - целете се във втория или третия час за деня.

4. Какъв е най-добрият начин да вземете часа, който искате?

Единствения сигурен начин е предварителното уговаряне. Най-добре е това да стане още в салона. Така ще си осигурите предпочитания от вас час, а фризьорът ще оцени лоялността ви.

5. Ако се притеснявате от евентуална промяна във вида ви...

Назначете си консултация. Или просто поговорете с фризьора си. Занесете снимки на прическата, която ви харесва или очаквате. Добрият коафьор ще ви каже откровено какво е подходящо за вас и вашата коса и как може максимално да се доближи до желания резултат.

6. Ако фризьорът ви обещава невероятни неща...

...шансовете да е неискрен са огромни. Почти невъзможно е да ви направи идентични с онази снимка на Дженифър Анистън, която носите със себе си. Всеки има специфична форма на лицето, строеж на косъма и излъчване, така че ако ви убеждават, че ще бъдете като еднояйчни близнаци с някого, внимавайте!

7. Най-лошото нещо, което можете да направите...

Е да закъснеете. Показвате липса на уважение и едновременно с това карате фризьора да бърза. Така може само да навредите на успеха на желаната прическа, както и на специалното отношение, ако желаете такова.

8. Най-доброто, което можете да направите...

Е да дадете добър бакшиш. Ако искате добро обслужване, както и да си запазите най-добри часове, дори и в последната минута, ще трябва да се постараете с добър бакшиш. Коафьорите помнят щедрите си клиенти и биха разчупили рутината си за тях.

9. Когато фризьорът препоръчва определени продукти...

Направете усилие да изтърпите цялата реч! Дори да не ви се слуша отново и отново за всички онези скъпи продукти. Обикновено ако специалистите препоръчват нещо, то е защото е добро за косата ви, особено ако става въпрос за боядисана и третирана коса. Така или иначе, ако сте отделили толкова пари и усилия за получаване на определен визия, защо не похарчите още малко за поддържането й? В полза на коафьора е да идвате при него със здрава и поддържана коса, което улеснява работата му, така че следващия път го изслушайте търпеливо.

10. Кога един сантиметър не е всъщност толкова?

Когато става въпрос за коса. За да няма недоразумения, покажете колко точно искате да бъде отнето от косата ви при скъсяването. Други думички, които често се разминават с практиката, са “медни оттенъци”, “на слоеве”, “пепеляв”. За да избегнете подобно разминаване, попитайте първо фризьора  какво смята да направи, координирайте се с вашето желание, или отново ползвайте помощта на някоя снимка.

11. Причината някои коси да изискват повече време за подстригване от други...

Е текстурата. Косите с фини и тънки косми се подстригват значително по-бързо, без значение от дължината. Така че ако косата ви е по-гъста,  предвидете повече време в салона.

12.Ако бързате...

Трябва да знаете коя процедура колко време ще отнеме. Сешоарът отнема до половин час, но боядисване или специално подстригване могат да надвишат час и да достигнат до три. Предупредете коафьора си че бързате и обсъдете подходящия час предварително.


Автор: Зара Янева, http://arenabeauty.com/ 
Снимки: Schwarzkopf

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини