Соня Йончева ще дебютира в Софийската опера

След години успешна световна кариера, в която покори дори „Метрополитън“, Соня Йончева за първи път ще пее в Софийската опера. Сопраното ще дебютира като Мими в „Бохеми“ от Джакомо Пучини – нейната първа изява в цялостен спектакъл в България, съобщават от институцията. Спектакълът ще се играе на 29 февруари 2024 г.

Мими е една от коронните роли на Йончева, която я отвежда на най-престижните сцени в света. Тъкмо това е образът, с който тя дебютира в „Мет“ през 2014 г., изпълнява я също на сцените в Парижката опера, Миланската Скала, Щатсопер Берлин и Баварската опера в Мюнхен. Световната критика я определя като „съвършената Мими“ и акцентира върху нейния богат тембър, искрящи височини и перфектно актьорско присъствие.

Ангажиментът на Йончева в Софийската опера идва след серия рецитали и концерти, както и представяне в „Медея“ от Луиджи Керубини в Миланската Скала и в „Мадам Бътерфлай“ в Щатсопер Берлин. В спектакъла на 29 февруари сопраното ще пее под диригентството на младия български диригент Боян Виденов, когото публиката вече познава от участието му в „Травиата“ на Джузепе Верди.

В останалите главни роли ще участват Липарит Аветисян като Рудолф,  Веселин Михайлов като Марсел, Антон Андреев като Шонар и Божидар Божкилов като Колин.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини