132 деца от Димитровград получиха стипендии за заслуги

    На 12.12.2023г. във фоайето на Спортна зала "Младост" се състоя церемонията по връчване на стипендии на деца и младежи с доказани постижения от община Димитровград. В препълненото фоае, 132 деца от Димитровград получиха грамоти и плик с парично възнаграждение. Наградите за заслужилите деца се раздаваха от председателя на ОбС Димитровград, зам. кмета Яшо Минков и директора на "Любен Каравелов" Валентин Христов.
    Община Димитровград отделя ежегодно в бюджета си 40 000лв. за стипендии на талантливи деца и младежи от общината с доказани успехи. Стипендиите се разпределят съгласно реда на Наредба 21. През 2023 г. се проведе една сесия за отпускане на стипендии през месец септември. Експертно-консултативната комисия  разглежда заявленията за кандидатстване. 132 деца и младежи получиха еднократно финансово стимулиране в размер от 100 до 715 лева. Общата стойност на еднократните стимули възлиза на 36 954 лева.
    Право на отпускане на стипендия и финансово стимулиране по Наредба 21 има всяко дете или младеж до 19-годишна възраст с доказани изяви на регионално, национално, европейско и/или световно ниво в областта на наука, техника, изкуство, култура и спорт. 

    Снимки от събитието в галерията към материала

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини