Откриха парк "Марица", кметът вижда забележки и те ще бъдат отстранени

    Приключи ремонта на парк "Марица" в Димитровград, като за него бяха разходвани близо 4 милиона лева. Паркът бе официално открит от кмета Иво Димов и ръководителя на проекта, инж.Клавдия Тончева с рязане на лента и пресконференция.

    „Извършени са множество интервенции в парковата среда с цел обогатяване на функциите и частични реконструкции на част от утвърдените композиционни центрове за отдих в парка. Обогатени и частично реконструирани са част от съществуващите зони за отдих. Запазена е съществуващата алейна мрежа, която е възстановена и подобрена функционално, чрез подмяна на асфалтова настилка и нови бордюри. Входното пространство е обновено с нова настилка и нови паркови елементи – монтирани са нови пейки и кошчета. Изградени са системи за видеонаблюдение и осветление в алеите за разходка, кътовете за отдих и детските площадки. Положени са 2 000м. ел. кабел и 133 бр. лед осветителни тела. Извършено е преасфалтиране на 53 233 кв.м. площ, положени са 11 435м. нови бордюри и са монтирани нови паркови елементи - кошчета, пейки.

    Осигурени са условия за активен отдих, за спорт, атракции и развлечения за деца и възрастни. За целта са обособени зони в отделни участъци от парка, чрез изграждане на две детски площадки, приключенски кът, площадка за скейтборд, ролери, тротинетки, фитнес зона на открито. На детските площадки са изградени пясъчник, монтирани са люлки, комбинирани детски комплекси, клатушка, занимателни панели, въртележки, троен баскетболен кош, чешма, пейки и кошчета за отпадъци и други. Изпълнена е фитнес площадка с монтирани осем фитнес уреда.

    Изграден е Приключенски кът, който е разположен върху пясъчна настилка. Съоръженията са изработени от дървен материал. Предвидени са люлки, катерушки и въжено детско съоръжение. Площадката за скейтборд е оборудвана със съоръжения с различна сложност и оформление. Зоната за пасивен отдих е из целия парк. Обхваща входното пространство с нова настилка, централните алеи, централен кръгов площад с розета, лабиринт с вечнозелени храсти, геопластика с предвидено затревяване, читалня на открито, ротонда, разположена в края на централната алея в близост до река Марица”, каза на пресконференция днес кметът на общината, Иво Димов.

    Димов допълни, че има леки забележки, но пролетта те ще бъдат отстранени, като пример даде коментираните в социалните мрежи пейки в парка, които видимо са по-малки от нормално приетото. Той поясни, че тези пейки са над 100 и все още не са заплатени на фирмата доставчик, както и че те не са по проекта, а са поръчани отделно. Кметът заяви, че ако представляват проблем за гражданите, ще бъдат подменени със стандартни, а на тези ще се намери друго място.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ?
      ?
      8 -2
      21:07, 19 дек 2023
      Нищо не каза за гаранцията. Колко год. е и има ли изобщо Виждаме колко са трайни тези циментови павета и плочки. Особено по Ст. Стамболов,около пазара,в парка срещу бившата Била,пред Общината... Ако няма гаранция или е малка,след година да не се спъваме пак в дупки.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини